Prajitura cu branza si ciocolata alba

Prajitura cu branza si ciocolata alba

Prajitura cu branza si ciocolata alba este o prajitura rafinata cu un aspect irezistibil. Pentru ca prajitura cu branza si ciocolata alba este usoara si racoroasa este excelenta pentru un meniu festiv sau pentru sfarsitul de week-end in familie. Aromata si pufoasa aceasta prajitura cu branza si

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  revelion  
Ingrediente
  • zahar50 g
  • frisca125 ml
  • migdale50 g
  • ou4 bucati
  • unt50 g
  • smantana450 ml
  • esenta migdale1 lingurita
  • biscuiti150 g
  • branza de vaci700 g
  • ciocolata alba350 g
  • extract de vanilie3 ml
  • lichior de migdale2 linguri
Preparare

Se porneste cuptorul cu circa 1o minute inainte de a coace. Se unge cu putin ulei un vas termorezistent mai inalt (sau o forma de copt blatul de tort, cu fundul detasabil);

Se amesteca untul topit cu esenta de migdale, biscuitii si migdalele sfaramate, apoi se pune acest aluat in forma de copt, presand usor cu palmele. Se lasa 1 centimetru liber de la marginea aluatului pana la marginea superioara a formei de copt. Se coace 5 minute in cuptorul preincalzit, apoi se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se reduce flacara cuptorului aproape de minimum.

Se topeste ciocolata alba la bain-marie, se adauga frisca lichida, amestecand continuu, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa compozitia sa se raceasca;

Separat, se bate branza cu zaharul pana se obtine o crema omogena, se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare;

Se incorporeaza in compozitia de branza amestecul de frisca si ciocolata, se adauga lichiorul si se toarna crema in forma de copt;

Se aseaza forma pe o tava si se coace prajitura la foc potrivit circa 45-55 minute. Daca observati ca se coloreaza prea repede, mai reduceti flacara. Se scoate forma din cuptor si dati cuptorul la maximum;

Se bate smantana cu zaharul si esenta de vanilie sau de migdale, apoi se toarna cu grija peste prajitura. Se pune din nou prajitura in cuptor 5 minute, apoi se opreste focul si se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor, cu usa cuptorului deschisa;

Dupa o ora, cu un cutit cu lama subtire, se dezlipeste prajitura de peretii formei in care s-a copt si se lasa in frigider 2-3 ore;

Se scoate prajitura din forma si se orneaza cu carlionti de ciocolata si se serveste.

Tips

Citeste si alte retete de prajituri pe baza de branza: Prajitura cu branza, lamaie si stafide .

Recomandari