Vinete siciliene

Vinete siciliene

Vinetele au valoare energetica redusa, iar studii recent efectuate au aratat ca se situeaza imediat, dupa varza in ceea ce priveste actiunea anticancerigena. De regula, nutritionistii recomanda legumele proaspete, dar vinetele fac exceptie, ele isi pastreaza proprietatile chiar daca sunt preparate

Specificitalian
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii150 kcal
Recomandat pentru Dieta
Dieta Montignac  Dieta South Beach  
Ingrediente
  • zahar2 lingurite
  • vanata1 bucata
  • ulei de masline1 lingurita
  • masline negre25 g
  • otet de vin1 lingura
  • masline verzi25 g
Preparare

Se incalzeste cuptorul cu 20 minute inainte de a gati. Se taie vanata spalata in cuburi mici, pe care le vom pune intr-o tava unsa cu putin ulei:

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se coc bucatile de vanata in cuptorul preincalzit. Dupa circa 15-20 minute scoateti tava din cuptor
si lasati vanata sa se raceasca;

Se pun telina si rosiile intr-un castron mai mare si se toarna deasupra apa clocotita;

Cand pielita rosiilor incepe sa crape, se scot rosiile din castron, se curata complet de pielita si de seminte si se toaca pulpa in cuburi mici;

Se scot petiolurile de telina din apa si se toaca cat mai fin;

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga telina, rosiile, pasta de tomate si maslinele, sare si piper dupa gust;

Se lasa totul pe foc circa 5 minute, amestecand tot timpul, se adauga otetul, zaharul si cubuletele de vanata si se lasa sa fiarba 2-3 minute. Se serveste rece, decorat cu busuioc verde si frunze de salata verde sau untisor.

Tips

Nu taiati cuburile de vinete prea mici pentru ca vor avea nevoie de prea mult ulei.

Recomandari