Prajitura cu banane si nuci

O prajitura delicioasa insa nu foarte dulce, in care aroma deosebita a bananelor se combina subtil cu cea a nucilor.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- banana3 bucati
- nuci100 g
- ou3 bucati
- unt170 g
- zahar pudra300 g
- zahar vanilat1 pachet
- sare0
- smantana6 lingurite
- bicarbonat1 lingurita
- faina200 g
Preparare
Se freaca zaharul pudra cu untul pana se omogenizeaza bine, apoi se adauga galbenusurile celor 3 oua.
Se adauga smantana si cele 3 banane, zdrobite, amestecand foarte bine.
Bicarbonatul se stinge cu putin otet sau zeama de lamaie, se amesteca cu faina, nucile macinate, vanilia si sarea si se adauga in compozitie.
Se adauga albusurile batute spuma, se amesteca si apoi se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se lasa 30 de minute la cuptor, apoi se lasa la racit.
Tips
Se serveste rece, taiata in rondele.