Prajitura cu afine

Un desert cum nu se poate mai potrivit pentru primavara, prajitura cu afine aduce aroma inconfundabila a fructelor de padure la tine in casa.
Ingrediente
- afine450 g
- ou2 bucati
- unt250 g
- sare1 praf
- praf de copt1 plic
- amidon5 lingurite
- zahar brun350 g
- faina500 g
Preparare
Intr-un castron se amesteca bine 250 gr zahar brun cu faina alba si cu praful de sare, apoi se adauga oualele si untul si se amesteca din nou.
Se pregateste o tava tapetata cu faina si unt si se toarna jumatate din amestecul rezultat, nivelandu-se. Se lasa 15 minute la temperatura camerei.
Intre timp se amesteca amidonul alimentar cu restul de 100 gr zahar brun si acestea cu afinele decongelate, intregul amestec turnandu-se peste aluatul din tava.
Restul de aluat se pune peste afine iar tava se da la cuptorul incins 40-45 de minute.
Se poate presara zahar brun peste prajitura la sfarsit.
Tips
Se serveste calda, taiata in cubulete.