Mere umplute, aromate
O reteta minunata pentru zilele reci, merele umplute, aromate cu scortisoara si cuisoare, sunt atat de parfumate incat nu te vei mai satura de acest desert. Adauga langa merele caldute o cupa de inghetata de vanilie si rezultatul va fi excelent. Pofta buna!
Ingrediente
- mar4 bucati
- unt50 g
- esenta rom0
- stafide250 g
- scortisoara0
- cuisoare0
- zahar brun200 g
- nuca macinata250 g
Preparare
Se spala bine merele si se scobesc in interior fara a se ajunge la fundul marului. Miezul scobit, in afara de seminte si cotor, se toaca marunt. Peste el se adauga nuca macinata, stafide, zahar si rom, unt, scortisoara si cuisoare.
Se amesteca bine apoi se umplu merele cu acest amestec.
Merele umplute se asaza intr-un vas yena cu capac si se dau la cuptor aproximativ 40 minute, la foc moderat.
Se servesc pudrate cu zahar purda si scortisoara, alaturi de o cupa de inghetata de vanilie.