Gogosi cu pere si scortisoara

Gogosi cu pere si scortisoara

Iata o reteta inedita de gogosi, in care combinatia de pere si scortisoara desavarseste gustul. Gogosile cu pere si scortisoara se servesc fierbinti, simple sau pudrate cu putin zahar brun. Pofta buna!

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • zahar50 g
  • lapte1 cana
  • ou2 bucati
  • para1 conserva
  • unt50 g
  • drojdie30 g
  • scortisoara0
  • faina500 g
  • coaja rasa de lamaie0
  • compot de pere1 cutie
Preparare

Se inmoaie drojdia cu putin lapte cald, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca.

Separat, in vasul in care se framanta aluatul, se bat ouale cu sarea si apoi cu zaharul. Se pune faina, se omogenizeaza si se adauga, alternativ, lapte si faina. Coca trebuie sa fie moale, insa bine framantata.

Cand se desprinde aluatul de pe mana, se adauga untul topit caldut, framantand in continuare. Se lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, se framanta din nou, ca sa dea inapoi si se imparte in doua. Se intinde o foaie de 1/2 cm. Pe jumatate de foaie se fac forme rotunde (cu un pahar mare) fara sa se taie aluatul.

Perele decojite se scurg bine de zeama si se toaca marunt, apoi se amesteca cu putin zahar brun si scortisoara. Se pune din amestecul obtinut in mijlocul fiecarei forme rotunde, o mica cantitate, cu o lingurita.

Din cealalta jumatate de foaie se taie rondele care se aseaza peste cele dintai si se apasa imprejur cu degetul sa se lipeasca, dar sa nu aiba faina intre ele. Se taie din nou cu aceeasi forma, patrunzand complet aluatul.

Se lasa sa mai cresca aproximativ 1/2h. Se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. Focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul.

Tips

Se servesc fierbinti, simple sau pudrate cu putin zahar brun.

Recomandari