Prajitura caramel

Prajitura caramel, o prajitura cu crema si glazura dulce, care este adorata, atat de copii, cat si de adulti. Va recomand sa dublati ingridientele pentru aceasta reteta, pentru ca va asigur ca prajiturile caramel nu vor sta prea mult in farfurie.
Ingrediente
- zahar12 linguri
- cacao3 linguri
- lapte600 ml
- margarina clasica50 g
- ou2 bucati
- unt160 g
- praf de copt1 pachet
- esenta de vanilie1 lingurita
- apa6 linguri
- faina350 g
Preparare
Cum prepari foile:
Se freaca ouale cu zaharul si untul pana obtii o spuma. Apoi adaugi praful de copt, esenta de vanilie si faina si se amesteca bine.
Din acest aluat vei obtine trei foi: se imparte aluatul in trei parti egale din care se fac trei foi si pe care le coci intr-o tava la cuptor.
Aceste foi, dupa ce vor fi gata, le vei uni intre ele cu crema preparata.
Cum prepari crema:
Topesti zaharul intr-un ceaun.
Amesteci faina cu laptele caldut si adaugi compozitia peste zaharul caramel cand acesta a devenit maroniu.
Amesteci rapid pe foc mic pana se ingroasa crema, adaugi margarina, omogenizezi si dai ceaunul deoparte.
Vei intinde aceasta crema intre foi.
Cum prepari glazura:
Amesteci zaharul cu apa, cacaua si margarina si fierbi totul pe foc mic pana se ingroasa putin.
Apoi intinzi glazura peste prajitura si o lasi intr-un loc racoros pana a doua zi cand o tai bucati.