Papanasi cu branza

Papanasi cu branza

Cred ca multi dintre noi nu au fost atat de incantati in copilarie de papanasii cu eram rasfatati prea des, dar dupa ce am plecat de acasa am dus in permanenta dorul acestor papanasi cu branza, cu smantana si dulceata. Oriunde mergeam sa mananc ma uitam pe lista daca aveau papanasi cu branza si

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii300 kcal
Ingrediente
  • zahar100 g
  • ou3 bucati
  • branza de vaci250 g
  • faina200 g
Preparare

Se amesteca branza de vaci cu 150 g faina, galbenusurile, bicarbonatul de sodiu, sarea;

Se bat albusurile spuma, apoi se bat cu zaharul si se amesteca usor cu restul;

Compozitia se imparte in bucati, care se dau prin restul de faina, se rotunjesc si se turtesc sau se intind foi de pana intr-un cm grosime, care se taie cu 2 pahare de diametre diferite sau cu forma speciala pentru a se obtine inele;

Indiferent de forma se introduc in uleiul infierbantat, se intorc dupa 2-3 minute pe partea cealalta, se scot cu spumiera si se scurg bine de ulei.

Tips

Este bine ca bicarbonatul sa fie stins cu lamaie sau cu otet inainte de a fi introdus in compozitie; Papanasii prajiti se pot servi pudrati cu zahar, cu gem sau dulceata si neaparat cu smantana din belsug.

Recomandari