Negresa cu nuca, de post

Doar pentru ca suntem in post nu inseamna ca nu ne putem bucura de un desert delicios. Va sugeram o reteta gustoasa de negresa cu nuca. Daca nu ati sti, nici nu v-ati da seama ca nu contine nici lapte, nici oua.
Ingrediente
- zahar1 cana
- cacao5 linguri
- praf de copt10 g
- margarina vegetala1 pachet
- suc de lamaie1 lingurita
- bicarbonat1 praf
- apa2 cani
- miez nuca1 cana
- faina2 cani
- magiun3 linguri
Preparare
Cernem faina cu praful de copt intr-un castron. Pentru inceput, vom avea nevoie de o oala de inox, suficient de mare deoarece in ea vom amesteca toate ingredientele. Punem intai apa cu zaharul iar apoi o punem pe foc amestecand continuu, pana se topeste zaharul, dupa care adaugam cacao si amestecam bine. Se aduce la fierbere si se lasa sa dea in cateva clocote, amestecand constant.
Se da oala la o parte de pe foc si se adauga margarina taiata cubulete si se amesteca bine pana se topeste. Adaugam magiunul si apoi faina treptat, amestecand cu un mixer. Se pune si bicarbonatul de amoniu, stins cu zeama de lamaie. La sfarsit adaugam si nuca macinata, dar nu foarte fin.
Se toarna totul intr-o tava unsa si se da la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 30-40 minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in tava, dupa care se va taia patratele.