Stiuca umpluta fiarta

Stiuca umpluta fiarta

Stiuca umpluta fiarta este un rafinament gastronomic, un fel de mancare care poate face deliciul unei mese cu prietenii sau familia. Apetisanta stiuca umpluta fiarta este in acelasi timp o mancare sanatoasa si usoara. Aceasta stiuca umpluta fiarta nu este foarte greu de preparat, daca folositi

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • ceapa alba3 bucati
  • lamaie0 dupa gust
  • morcov1 bucata
  • ou3 bucati
  • patrunjel1 lingurita
  • ulei de floarea-soarelui3 linguri
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • paine1 felie
  • sfecla1 bucata
  • stiuca1 kg
  • apa2 l
Preparare

Se curata stiuca, se spala si se taie capul, se desprinde pielea de pe cap si se trage incet spre coada. Daca mai ramane carne pe pielea trasa, se rade cu dosul cutitului;

Se sareaza pielea si se lasa la o parte;

Se desface carnea de pe oasele pestelui si se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de franzela muiat in lapte sau in apa si cu ceapa tocata marunt si prajita galben in ulei;

Se adauga la tocatura sare, piper, o lingurita de patrunjel tocat si ouale batute spuma;

Se amesteca bine si se umple pielea stiucii, nu prea indesat, pentru a nu plesni la fiert;

Din tocatura ramasa se fac perisoare mici;

In vasul pentru fiert peste, se pun o ceapa intreaga, morcovul si sfecla taiate foarte subtire, precum si oasele de la peste. Peste zarzavat se asaza pestele umplut, capul, perisoarele si se toarna 2 l de apa;

Se lasa sa fiarba acoperit la foc mic;

Cand este fiert, se scoate pestele umplut, se asaza pe un platou, se taie felii de grosimea unui deget, se aranjeaza capul, astfel incat sa aiba forma pestelui intreg. In jurul lui se pun perisoarele fierte si cateva felii de lamaie.

Tips

Se poate servi cu sos alb de lamaie, pe frunze de salata.

Recomandari