Lamai caramel cu susan
Aceste lamai caramel cu susan sunt inca o dovada a rafinamentului bucatariei chinezesti. Mai complicate de facut aceste lamai caramel cu susan sunt o combinatie inedita de acru-dulce. Sigur papilelel gustative vor exploda de placere cand veti gusta aceste lamai caramel cu susan.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- zahar200 g
- lamaie2 bucati
- drojdie50 g
- sare1 praf
- bicarbonat1 lingurita
- susan200 g
- faina500 g
Preparare
Lamaia se spala, se curata de coaja, se taie in 4 bucati egale;
Se face un sos bechamel din faina, drojdie, sare, bicarbonat, mai gros decat aluatul de clatite;
Bucatile de lamaie se dau prin sosul bechamel si se prajeste in baie de ulei incins. Dupa rumenire se scot intr-o sita;
Pentru caramel in tigaie se pun doua linguri de ulei si se adauga zaharul, se invarte continuu pana ce zaharul ajunge la o culoare aurie;
Cuburile de lamaie prajite in prealabil se adauga in tigaie peste zaharul caramelizat, in momentul adaugarii cuburilor de lamaie tigaia
se retrage de pe foc;
Se amesteca repede cu zaharul caramelizat si imediat se adauga susanul amestecandu-se continuu;
Dupa ce cuburile de lamaie s-au acoperit de caramel si susan se intind pe o tavita de inox si se lasa la racit (pana se intareste caramelul).
Tips
Lamai caramel cu susan se pot servi cu o bautura usor alcoolizata.