Lamai caramel cu susan

Lamai caramel cu susan

Aceste lamai caramel cu susan sunt inca o dovada a rafinamentului bucatariei chinezesti. Mai complicate de facut aceste lamai caramel cu susan sunt o combinatie inedita de acru-dulce. Sigur papilelel gustative vor exploda de placere cand veti gusta aceste lamai caramel cu susan.

Specificchinezesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Regim copii 7-12 ani  
Ingrediente
  • zahar200 g
  • lamaie2 bucati
  • drojdie50 g
  • sare1 praf
  • bicarbonat1 lingurita
  • susan200 g
  • faina500 g
Preparare

Lamaia se spala, se curata de coaja, se taie in 4 bucati egale;

Se face un sos bechamel din faina, drojdie, sare, bicarbonat, mai gros decat aluatul de clatite;

Bucatile de lamaie se dau prin sosul bechamel si se prajeste in baie de ulei incins. Dupa rumenire se scot intr-o sita;

Pentru caramel in tigaie se pun doua linguri de ulei si se adauga zaharul, se invarte continuu pana ce zaharul ajunge la o culoare aurie;

Cuburile de lamaie prajite in prealabil se adauga in tigaie peste zaharul caramelizat, in momentul adaugarii cuburilor de lamaie tigaia
se retrage de pe foc;

Se amesteca repede cu zaharul caramelizat si imediat se adauga susanul amestecandu-se continuu;

Dupa ce cuburile de lamaie s-au acoperit de caramel si susan se intind pe o tavita de inox si se lasa la racit (pana se intareste caramelul).

Tips

Lamai caramel cu susan se pot servi cu o bautura usor alcoolizata.

Recomandari