Galuste cu prune

Galuste cu prune

De cate ori apar prunele brumarii la piata, cred ca multi dintre noi ne ducem cu gandul la bunicile noastre si la delicioasele galuste cu prune. Intr-adevar gustul savuros al unor galuste cu prune reusite te poate determina sa le adaugi la favorite. Incercam sa va ajutam oferindu-va aceasta reteta

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • zahar1 lingurita
  • cartof400 g
  • pruna1 kg
  • ulei de floarea-soarelui1 lingurita
  • zahar pudra0
  • pesmet8 linguri
  • scortisoara1 praf
  • unt nesarat1 lingurita
  • faina100 g
Preparare

Se fierb cartofii in coaja, in apa rece cu putina sare, se curata de coaja si se zdrobesc bine (sau se dau prin masina de tocat);

Se framanta un aluat elastic si nu prea tare din cartofi, faina, un praf de sare, ulei si putin zahar;

Se spala prunele;

Se iau din aluat bucati cam cat o pruna de mari, fiecare pruna se imbraca intr-un strat de aluat cat mai uniform, se rotunjesc cu mana;

Se fierb prunele invelite, in apa clocotita cu putina sare, la foc domol, cu capac;

Se incinge unt cu putin ulei si se rumeneste pesmetul, distibuindu-l uniform in tigaie;

Se pudreaza pesmetul cu putina scortisoara, se scot galustele cu prune cu spumiera, se scurg si se tavalesc pesmet fierbinte;

Se servesc pudrate cu zahar.

Reteta disponibila si in cartea de bucate Ghidul dulciurilor de casa

Tips

Aceasta reteta de galuste cu prune se poate folosi pentru galuste ce se pot umple cu budinca de cacao sau vanilie sau se pot acoperi cu ciocolata topita in bain marie; De asemeni aceste galuste pot deveni aperitive daca sunt umplute cu branza frecata cu marar sau pate de ficat, pasta de peste, etc.

Recomandari