Ecler cu crema de vanilie si migdale

Ecler cu crema de vanilie si migdale

Un desert delicios, preferat de foarte multa lume atat datorita gustului desavarsit dat de combinatia dintre crema delicata de vanilie si gustul aromat de migdale, cat si topingului de ciocolata cu lapte. Iata desertul perfect pentru persoana iubita, in ziua de Dragobete!

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
dragobete  1 martie  ziua femeii  
Ingrediente
  • zahar3 linguri
  • ciocolata cu lapte1 tableta
  • lapte500 ml
  • ou4 bucati
  • esenta migdale1 fiola
  • unt nesarat120 g
  • apa125 ml
  • faina125 g
  • fulgi de migdale2 linguri
  • budinca1 plic
Preparare

Se fierbe apa cu putina sare si 100 de grame de unt de masa (restul de 20 gr se foloseste la crema), pana ce aceasta clocoteste, apoi se adauga faina in ploiae si se amesteca pana la omogenizarea completa.

Se ia vasul de pe foc, sa lasa la racit complet si apoi se adauga ouale batute inainte.

Compozitia rezultata se imparte in bastonase subtiri si lungi si se baga la cuptor la 180 C timp de 30 de minute.

Intr-un vas pus pe foc se pune laptele la fiert si cand este fierbinte se adauga praful de budinca de vanilie si se amesteca bine, la foc mediu, pana se ingroasa, apoi se adauga esenta de migdale, fulgii de migdale, 20 gr unt si se lasa la racit.

Eclerele obtinute se taie pe jumatate, pana aproape de capat, se umplu cu budinca-crema de vanilie si se orneaza cu glazura, obtinuta prin topirea la bain-marie a tabletei de ciocolata cu lapte.

Tips

Nu deschideti usa cuptorul pana ce eclerele nu se rumenesc pentru ca dau inapoi.

Recomandari