Ecler cu crema de ciocolata

Ecler cu crema de ciocolata

Eclerele cu ciocolata sunt absolut delicioase si se prepara cu minimum de indemanare, iar invitatii tai vor fi incantati de ele la orice masa festiva.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
botez  zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • zahar3 linguri
  • cacao4 linguri
  • ou4 bucati
  • unt70 g
  • apa125 ml
  • faina125 g
Preparare

Se fierb 125 ml apa cu putina sare si cele 100 de grame de unt de masa, pana clocoteste, apoi se adauga faina si se amesteca.

Se ia de pe foc, sa raceste bine si apoi se adauga ouale. Compozitia se imparte in bastonase subtiri si lungi si se baga la cuptor la 180 gr timp de 30 de minute.

Intr-un vas pus pe foc se pun toate ingredientele pentru crema de ciocolata si se amesteca bine, la foc mediu, pana se ingroasa, apoi se adauga esenta de rom, 50 de gr de unt si se lasa la racit.

Eclerele obtinute se taie pe jumatate, pana aproape de capat, se umplu cu crema de ciocolata si se orneaza cu glazura, obtinuta din fierberea apei cu cele 4 linguri de cacao.

Tips

Nu deschide usa cuptorul pana ce gogoselele nu se rumenesc pentru ca dau inapoi.

Recomandari