Ciocolata de casa

Toti suntem amatori de ciocolata si majoritatea avem o marca preferata, stim ce fel de ciocolata ne dorim sa mancam alba sau neagra, cu nuci sau cu alune, cu crema sau lichior. Totusi, putini dintre noi au incercat macar o data sa pregateasca vreodata ciocolata de casa si la fel de putini sunt si
Ingrediente
- zahar1 kg
- cacao150 g
- apa plata300 g
Preparare
Se amesteca zaharul si apa intr-un castron foarte bine, pana cand incepe sa se dizolve zaharul;
Se amesteca laptele praf cu cantitatea de cacao intr=un castron separat;
Dupa ce se amesteca putin in compozitia de cacao si lapte praf se adauga continutul pachetului de unt sau margarina;
Se amesteca compozitia din cel de-al doilea castron, eventual untul sau margarina adaugandu-se treptat, treptat (este cel mai bine sa fie amestecat cu o lingura de lemn, suficient de puternica);
Se pune compozitia astfel obtinuta intr-o cratita, care se pun la foc mic;
Se amesteca tot timpul cat cratita este tinuta pe foc si atunci cand compozitia da in clocot se micsoreaza focul si se mai tine la foc mic timp de inca 10 minute, amestecandu-se in continuu;
Se lasa putin sa se raceasca compozitia obtinuta, dupa ce s-a stins in prealabil focul, dar nu mai mult de 3-4 minute;
Se toarna compozita luata de pe foc peste compozitia obtinuta din cacao, lapte praf si unt sau margarina;
Se amesteca bine de tot, compozitia obtinuta, pana atunci cand devine omogena si cocoloasele dispar;
Se adauga la aceasta compozitie nuca pisata si se amesteca bine;
Dupa ce ati terminat de amestecat, se acopera castronul in care se afla compozitia cu un servet sau cu un prosop si se lasa 10 minute sa stea;
In acest timp, se pregateste o tava de cuptor, care se tapeteaza pe fund cu celofan;
Dupa cele 10 minute cat lasati sa stea compozitia, o puteti turna in tava, peste celofan;
Se lasa cam o ora si apoi se taie in patratele sau romburi dupa preferinta, apoi se poate servi.