Cheesecake cu ciocolata si Baileys

Cheesecake cu ciocolata si Baileys

Baileys si ciocolata aduc o aroma minunata retetei clasice de cheesecake. Acest desert incheie intr-un mod delicios o masa speciala, fie ca este vorba de o surpriza preparata persoanei iubite de Valentines Day, fie ca este un dulce intr-o zi obisnuita de weekend.

Specificbritanic
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
valentine`s day  dragobete  ziua femeii  
Ingrediente
  • cacao9 linguri
  • ou3 bucati
  • zahar pudra250 g
  • smantana125 g
  • biscuiti175 g
  • unt nesarat50 g
  • branza de vaci200 g
  • faina3 linguri
  • zahar candel50 g
  • baileys6 linguri
Preparare

Preincalziti cuptoul la 180 grade Celsius.

Intr-un bol mare amestecati biscuitii faramitati, zaharul pudra si 5 linguri de cacao. Adaugati untul topit si amestecati pana cand se omogenizeaza. Amestecul se toarna intr-o tava de 23 de cm sau intr-o forma de prajitura. Coaceti amestecul timp de 10 minute in cuptorul preincalzit; puneti deoprte.

Mariti temperatura cuptorului la 230 de grade Celsius.

Intr-un bol mare amestecati crema de branza, zaharul topit, 4 linguri de cacao si faina. Bateti la viteza medie pana cand sunt bine amestecate. Adaugati ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou adaugat. Turnati peste baza de biscuiti.

Coaceti la 230 de grade Celsius timp de aproximativ 10 minute. Reduceti apoi temperatura cuptorului la 120 de grade Celsius si mai lasati la copt pentru inca 1 ora.

Cu un cutit, desprindeti prajitura de marginile tavii. Lasati sa se raceasca si apoi scoateti prajitura din tava. Inainte de a servi lasati-o sa se raceasca in frigider.

Tips

Daca cumva se crapa sau se rupe, un sfat este sa neteziti suprafata prajiturii cu un cutit umed, iar apoi sa ornati cu biscuiti faramati.

Recomandari