Chec cu mere si portocale

O reteta simpla si la indemna oricui pentru a prepara un delicios chec cu mere si portocale. Este o reteta de post, plin de arome datorita portocalelor aromate si pline de vitamine si va face deliciul unei intalniri de sarbatoare.
Ingrediente
- mar10 bucati
- portocala4 bucati
- ulei de floarea-soarelui3 cesti
- zahar tos2 cesti
- zahar vanilat3 plicuri
- praf de copt2 plicuri
- faina de grau3 cesti
- bicarbonat1 lingurita
- scortisoara1 lingurita
- miez nuca2 cesti
- zeama lamaie2 lingurite
Preparare
Se amesteca bine zaharul cu uleiul cateva minute.
Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare, iar portocalele se curata de coaja si se toaca marunt, apoi se adauga ambele la amestecul de zahar si ulei. Se poate pune si in blender cateva secunde, pentru omogenizare.
Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt, in ploaie, pana se obtine o compozitie mai groasa, care nu curge usor.
Se adauga amestecand incet bicarbonatul stins in zeama de lamaie, praful de scortisoara, zaharul vanilat si miezul de nuca.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna incet in ea compozitia, doar pana la jumatatea tavii (se umfla la coacere) apoi tava se coace la foc potrivit, aproximativ 40 de minute.
Tips
Din compozitie ies cam 5 tavi potrivite de chec.