Poale'n brau

Poale'n brau

Poale'n brau sunt niste placinte moldovenesti cu branza atat de bune, incat se spune ca te lingi pe degete cand la mananci. Poale'n brau sunt placintele copilarie, daca ai rude prin Moldova, mergeau bine si dimineata si oricand. Mai ales ca se faceau aceste poale'n brau nu numai cu branza sarata

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii350 kcal
Ingrediente
  • zahar100 g
  • lapte1 pahar
  • ou4 bucati
  • faina500 g
Preparare

Aluatul

Pentru aluat, se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa compozitia sa creasca intr-un loc cald;

Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se fac spuma si apoi se adauga drojdia si faina si se amesteca. Se framanta acest aluat aproximativ 20 de minute si apoi se adauga uleiul sau untura calduta;

Aluatul trebuie lasat o ora sa creasca dupa care se intinde o foaia de placinta, nu foarte subtire;

Se portioneaza in patrate mici si se fac mai multe placintele, suprapunand colturile opuse, dupa ce ai pus umplutura.

Umplutura

Branza de vaci sau sarata se amesteca cu vanilia, ouale, stafidele, coaja de lamaie, mararul tocat daca e cazul si laptele si se aseaza intre foile de placinta.

Se pun intr-o tava unsa si se dau la cuptor cca 30-45 minute.

Tips

Umplutura se face clasic din branza dulce sau sarata, dar dupa fantezie se pot umple si cu gemuri sau umpluturi de fructe.

Recomandari