Placinta cu urzici

Placinta cu urzici

In plin sezon de urzici va oferim o surpriza picanta sub forma de placinta cu urzici. Gustoasa si plina de fantezie aceasta placinta cu urzici isi poate imbogati compozitia in functie de preferinte. La placinta cu urzici merge o cana de vin rosu si multa veselie.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • gris2 linguri
  • ou4 bucati
  • usturoi uscat3 catei
  • smantana100 ml
Preparare

Se oparesc urzicile in apa clocotita in care punem sare, se scot cu spumiera si se scurg;

Intr-un castron, se amesteca urzicile, cepele tocate marunt, grisul, uleiul, smantana, laptele. Se amesteca bine, se adauga sare, piper, usturoiul pisat, dupa gust;

Se unge o tava cu unt sau ulei si se pune una din foile de aluat;

Se toarna compozitia in tava si se uniformizeaza cu cutitul;

Se acopera compozitia cu restul de aluat, se unge cu ulei si se da la cuptorul incins cca 30 minute.

Tips

La aceasta placinta merge un sos gustos de smantana sau iaurt, sare, usturoi.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ninge iara
  • person

    "simt, deci exist..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right