Placinta cu piersici

Placinta cu piersici

Placinta cu piersici este o delicatesa usor de facut, cu care oricine ar fi fericit sa isi inceapa ziua. Cu placinta de piersici va veti racori si veti incepe ziua placut. Aromele si parfumul din placinta de piersici va vor duce cu gandul la concediu.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • zahar1 cana
  • nuci1 cana
  • ou1 bucata
  • esenta de vanilie1 lingurita
  • unt nesarat50 g
  • apa2 linguri
  • zeama lamaie1 lingura
  • faina1 cana
Preparare

Se pune faina intr-un vas, se adauga untul si se framanta pana se formeaza o coca sfaramicioasa;

Se adauga galbenusul batut cu apa, sarea si se amesteca cu furculita pana se obtine un aluat omogen;

Se strange aluatul intr-o minge, se acopera cu un servet si se lasa 30 de minute la rece;

Intre timp, se prepara umplutura: se amesteca zaharul cu faina, se adauga piersicile curatate de coaja, taiate in felii si presarate cu zeama de lamaie;

Pe planseta presarata cu faina, se Intinde aluatul intr-o foaie cu care se imbraca o forma rotunda (cca 30 cm diametru), unsa si tapetata cu faina, acoperind si marginile;

Se incretesc marginile aluatului, se toarna in mijloc umplutura, se niveleaza si se pune deasupra compozitia de crusta. Se coace placinta in cuptorul incins 45-50 de minute. Se lasa sa se raceasca o ora inainte de a servi.

Tips

Pentru crusta, se amesteca nuci taiate marunt, zahar, unt si vanilie cu degetele sau cu furculita pana se formeaza firimituri ceva mai mari, care se pot pune deasupra prajiturii.

Recomandari