Budinca greceasca de orez
O reteta greceasca clasica de budinca de orez, ideala pentru a fi servita in acele zile in care esti lipsita de inspiratie. Aceasta budinca poate fi servita oricand in timpul zilei, nu pica greu la stomac si in mod sigur va fi o rasfatare pentru papilele tale gustative.
Ingrediente
- faina de porumb100 g
- lapte1 l
- vanilie1 lingurita
- orez110 g
- indulcitor0
- gem de capsune150 g
- apa de trandafiri1 lingura
Preparare
Orezul se pune la fiert impreuna cu laptele, amestecand constant. Dupa ce incepe sa fiarba, se scade focul si se mai tine timp de aproximativ 40 de minute, amestecand din cand in cand pentru ca orezul sa nu se lipeasca de oala.
Se adauga indulcitorul, extractul de vanilie si apa de trandafiri si se amesteca in continuare pana ce ingredientele se intrepatrund. Faina de porumb se amesteca cu o lingura de lapte astfel incat sa obtinem o pasta, dupa care se adauga peste orez si se mai amesteca aproximativ 2 minute. Budinca obtinuta se pune in boluri si se serveste cu gem (este indicat ca gemul sa fie cald).