Melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca

Celebri melcisori cu nuca ne sunt prezentati astazi intr-o varianta simpla, preparati in casa. Sunt dulci, savurosi si aromati, avand avantajul ca se pot pregati si in zilele de post. Pot fi consumati dimineata, la micul dejun sau in orice moment al zilei, ca desert.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar200 g
  • margarina clasica25 g
  • miere4 linguri
  • nuci300 g
  • drojdie1 plic
  • apa250 ml
  • faina500 g
Preparare

Dizolvam pliculetul de drojdie in putina apa calduta, apoi adaugam putina faina. Obtinem o maia pe care o punem la dospit pana isi dubleaza volumul.

Diluam mierea in apa si adaugam margarina topita. Adaugam maiaua, omogenizam , apoi treptat punem faina.
Framantam pana obtinem un aluat omogen de consistenta plastelinei. (poza 1)

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul apoi intindem o foaie pe care presaram miezul de nuca amestecat cu zaharul.
Rulam cat mai strans ca pe o rulada si taiem cu un cutit foarte ascutit rulouri aproximativ egale. (poza 2)

Le punem in picioare in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei sau margarina si le mai lasam circa 30 minute sa creasca. (poza 3)

Le ungem cu un sirop din apa si zahar ca sa se rumeneasca frumos . Daca nu tineti post le ungeti cu galbenus de ou batut cu cateva linguri lapte. (poza 4)

Le lasam la cuptor pana se rumenesc (poza 5)

Cand sunt gata ii ungem cu sirop din apa cu zahar pentru aspect. Zaharul se pune dupa gustul fiecaruia. (poza 6)


Melcisori cu nuca de la CAIETUL CU RETETE

Credit foto: www.caietulcuretete.com

Recomandari