Malai moldovenesc cu dovleac

Malai moldovenesc cu dovleac

Din magicul dovleac se pot face fel de fel de retete delicioase, care sa ne umple casa de caldura si miresme, asa cum este si deliciosul malai moldovenesc cu dovleac. Culoarea aurie a bostanului in acest caz, se asorteaza nemaipomenit cu acest malai moldovenesc cu dovleac. Incercati aceasta reteta

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii150 kcal
Recomandat pentru Evenimente
halloween  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  
Ingrediente
  • zahar2 linguri
  • lapte750 ml
  • drojdie25 g
  • malai500 g
  • dovleac1 felie
  • faina2 lingurite
Preparare

Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina;

Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa se inmoie tot malaiul, se amesteca bine si se adauga sarea;

Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de
coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri;

Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu ulei;

Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura. Se baga in cuptor si se lasa sa se coaca, pana prinde o crusta roz.

Tips

Citeste si alte retete dulci pe care le poti face din dovleac, precum acest: Kabak Tatlisi .

Recomandari