Sarailie

Sarailie

Sarailia este un desert dulce si siropos din bucataria turceasca, sora buna cu baclavaua. Sarailiile sunt absolut delicioase si au avantajul ca pot fi preparate si in post. Daca nu va surade ideea de a folosi unt , ulei, sau margarina le ungeti pur si simplu cu apa.

Specificturcesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  1 martie  ziua femeii  ziua copilului  onomastica  post  
Recomandat pentru Dieta
Retete de post  
Ingrediente
  • zahar150 g
  • margarina clasica100 g
  • miere150 g
  • scortisoara1 lingurita
  • apa500 ml
  • miez nuca300 g
  • foi placinta1 pachet
Preparare

Se foloseste doar jumatate din pachetul de foi de placinta. Taiem foile de placinta in patru. (poza 1)

Luam cate doua si le ungem pe toata suprafata cu margarina topita. (poza 2)

Presaram miezul de nuca macinat. (poza 3)

Rulam si strangem putin ca sa se increteasca usor. (poza 4)

Asezam sarailiile in tava unsa cu margarina. (poza 5)

Le ungem si deasupra. (poza 6)

Le dam la cuptor la foc mediu si in timp ce ele se coc preparam siropul. Punem pe foc apa cu zaharul mierea si scortisoara si dam in cateva clocote pana obtinem un sirop gros.Il strecuram si il lasam sa se raceasca. (poza 7)

Cand s-au rumenit usor deasupra scoatem sarailiile din cuptor. (poza 8)

Cat sunt fierbinti turnam siropul rece peste ele( neaparat sarailiile trebuie sa fie calde si siropul rece, in caz contrar se vor incruzi)
Sarailiile trebuie sa pluteasca in sirop. (poza 9)

Dupa ce s-au racorit le dam la frigider si le lasam pana vor absorbi tot siropul. Ideal este sa le serviti a doua zi fiindca nu vor mai fi atat de dulci si vor fi mai bine patrunse de sirop.


Sarailie de la www.caietulcuretete.com

Credit foto: www.caietulcuretete.com

Recomandari