Saleuri crocante

Saleuri crocante

Iata o reteta de saleuri crocante cu un aspect si un gust deosebit. Aceste saleuri crocante sunt mai laborioase, dar veti fi multumite de rezultatul muncii. Aceste saleuri crocante sunt bune reci sau calde, au aspect excelent pentru o masa festiva.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  zile de nastere  revelion  
Ingrediente
  • unt150 g
  • sare0 dupa gust
  • cascaval100 g
  • apa0
  • otet60 g
  • faina200 g
Preparare

Se prepara un aluat din faina, sare, otet si apa cat primeste aluatul, se framanta bine si i se da forma unei mingi;

Se ia untul rece, se framanta cu faina pana capata elasticitatea aluatului;

Se intinde o foaie de 1 cm din primul aluat, peste ea se pune o foaie mai mica din aluatul cu unt. Se impacheteaza sub forma unui plic strans, se intinde cu sucitorul in lung, se presara putin cascaval sau parmezan, se impatureste coca in trei si se da la rece 20 minute. Se repeta operatia de patru ori;

La sfarsit se intinde o foaie de 0,5 cm, se unge cu ou batut, se presara cu parmezan si se taie in fasii lungi de 12 cm si late de 2 cm, care se rasucesc putin, apoi se preseaza capetele fasiilor ca sa capete forma de spirala;

Se aseaza in tava lasand distanta intre ele ca sa nu se lipeasca una de alta. Se coc in cuptorul bine incins

Tips

Aceste saleuri crocante merg foarte bine cu un pahar de bere sau de vin. Incearca si alte retete de saleuri: Saleuri cu cascaval ; Saleuri cu chimen ;

Recomandari