Covrigei

Covrigei

Iata o reteta de covrigei deliciosi, cu parfum de sarbatoare. Acesti covrigei au un gust super bun, nu sunt deloc sfaramiciosi si se pot pastra timp indelungat. Daca nu ai o forma de covigei, o sa fie mai complicat, dar indiferent de marimea pentru care optezi pentru acesti covrigei, vor fi

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Ingrediente
  • sare2 linguri
  • faina1 kg
Preparare

Se framinta faina cu untura, sarea, apa si drojdia, aluatul se lasa un pic sa se odihneasca, sau chiar pana a doua zi la rece;

Se intinde si se taie cu forma de covrigi sau se pot face cu mana rulouri din care se modeleaza, diverse forme de covrigei. Se coc la foc potrivit.

Tips

Pot fi facuti cu mai multa sare, sau se pot da prin chimen sau mac, sau se pot unge cu ou. Cititi si reteta: Covrigei cu nuca

Recomandari