Saratele cu branza

Sunt foarte potrivite pentru o seara cu prietenii, la vizionarea unui film sau ca aperitiv inainte de o masa principala.
Ingrediente
- ou2 bucati
- unt400 g
- boia dulce3 lingurite
Preparare
Untul se tine la frigider 1 ora si apoi se "rade" fulgi cu ajutorul lamei unui cutit zimtat.
Se amesteca untul cu boiaua, branza rasa, faina si sare si se face un aluat care se framanta bine.
Aluatul se strange in forma rotunda si se infasoara intr-o folie transparenta, apoi se da la rece, in frigider, inca 1 ora.
Pe o planseta intinsa se aseaza aluatul, se intinde si se taie fasii lungi de aproximativ 1 cm grosime si 10 cm lungime care se rasucesc in mana si apoi baga din nou la frigier 30 de minute.
Cele 2 oua se separa de albus, se opreste galbenusul care se amesteca bine si cu el se ung fasiile de aluat, apoi se presara pe ele seminte de chimion.
Se dau la cuptor, la 180 grade, timp de 20 de minute, pana se coc.
Tips
Se servesc reci, din frigider, ca aperitive.