Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Se apropie sarbatorile iar mirosul imbietor de gogosi se simte in orice casa. Rasfata-ti masa din weekend cu aceste delicioase gogosi traditionale!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • lapte1 pahar
  • ou2 bucati
  • ulei de floarea-soarelui150 ml
  • zahar tos3 lingurite
  • drojdie3 cuburi
  • faina1 kg
Preparare

Drojdia se amesteca cu zaharul si cu laptele care s-a incalzit in prealabil si se lasa 5 minute.

Se toarna peste faina, se adauga si oualele battue, uleiul si se amesteca bine, pana se obtine un aluat destul de elastic.

Aluatul se lasa la crescut 30 de minute, la cald.

Se intinde aluatul pe masa de lucru si se imparte in cilindri subtiri si lungi, care se ruleaza, in spirala, de la jumatate.

Intr-un vas de fonta (preferabil tuci) se pune ulei la incins si cand este foarte bine incins se pun gogosile rasucite.

Se lasa pana devin aurii-cafenii si apoi se scot pe un servet de hartie, pentru inlaturarea surplusului de ulei.

Tips

Se servesc fierbinti, cu zahar pudra deasupra.

Recomandari