Gogosi cu lamaie

Gogosi cu lamaie

Printre retetele favorite de gogosi, aceste gogosi cu lamaie sunt in primele locuri. Gustul acestor gogosi de lamaie pufoase este delicios de racoritor. Iar siropul cu care servim aceste gogosi cu lamaie le face mai apetisante si cu gust de `inca`.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Recomandat pentru Dieta
Regim copii 7-12 ani  
Ingrediente
  • ou4 bucati
  • ulei de floarea-soarelui1 l
  • unt100 g
  • zahar pudra1 lingura
  • zahar vanilat2 linguri
  • sare0
  • apa1 pahar
  • faina200 g
  • coaja rasa de lamaie0
Preparare

Se pune apa la fiert cu untul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca, se ia vasul de pe foc si se toarna toata faina odata, amestecand bine sa nu se faca cocoloase;

Se ia vasul de pe flacara si se amesteca in continuare pana ce aluatul se desprinde de pe peretii cratitei;

Se da vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca, dupa care se incorporeaza ouale unul cate unul, nu se pune alt ou pana ce nu s-a incorporat perfect cel anterior;

Aluatul rezultat trebuie sa fie moale, dar sa isi pastreze forma cand este turnat. Din aceasta compozitie, se ia cite o lingurita si se pune in uleiul incins, rumenindu-se bine pe ambele parti. Cnd sint gata, gogosile se scot cu spumiera, se pudreaza cu zahar vanilat.

Tips

Se servesc calde, cu sirop de fructe sau sos de ciocolata.

Recomandari