Vegeta pentru iarna

Vegeta pentru iarna

O modalitate de a profita de bogatia de legume si zarzavaturi, in timpul ierii este conservarea lor, asa cum incercam sa facem prin reteta de vegeta pentru iarna. Cu reteta de vegeta de iarna vom obtine o vegeta la fel de buna ca si cea din comert, dar mai sanatoasa si fara E-urile periculoase.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • morcov1 kg
  • pastarnac500 g
  • patrunjel500 g
  • telina500 g
  • varza alba500 g
  • marar2 legaturi
  • sare500 g
  • ardei gras500 g
  • conopida500 g
Preparare

Se curata si se spala bine toate legumele si zarzavaturile;

Se rad pe razatoarea mica morcovii, telina, patrunjelul, conopida, varza alba, ardeiul, pastarnacul si se toaca marunt mararul, cozile de telina si patrunjelul verde;

Se amesteca cu sarea si se lasa o ora sa stea;

Se scurge bine continutul de zeama, se pun in borcane, se inchid bine si se fierb cam 1 - 1 1/2 ore la bain-marie.

Tips

Atentie borcanele trebuie sa fie bine sterilizate, pentru a fi siguri ca produsele noastre se vor conserva corect; Folosind vegeta pentru iarna numai este necesar sa adaugati sare in mancare. Citeste si alte retete de conserve speciale, precum cea de Gustare picanta .

Recomandari