Stelute cu nuca

Stelute cu nuca

Niciodata nu exista suficiente retete cand este vorba de fursecuri, mai ales fursecuri cu nuca si de aceea va oferim reteta de stelute cu nuca. Aceste fursecuri, stelute cu nuca sunt excelente pentru perioada sarbatorilor, pentru ca le putem prepara din timp si pot rezista toata perioada

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  botez  zile de nastere  revelion  
Ingrediente
  • nuci325 g
  • zahar pudra250 g
  • scortisoara2 lingurite
  • albus4 bucati
Preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma densa;

Se separa 4 linguri de spuma si se pun deoparte, la rece, pentru ornat;

Restul albusului se amesteca cu nuca macinata si scortisoara. Aluatul se intinde intr-o foaie groasa de 1 cm, care se acopera cu o folie si se pastreaza la rece 2 ore;

Se mai intinde aluatul putin si se taie in forma de stelute. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit 25 min.

Cu 5 min inainte de a fi gata se orneaza cu albusul pastrat, batut din nou, daca s-a lasat.

Tips

Putem orna aceste fursecuri cu nuca tocata, alune sau migdale. Incearca si alte retete de fursecuri: Stelute cu scortisoara ; Fursecuri cu ghimbir ; Pricomigdale ; Fursecuri cu ghimbir .

Recomandari