Piersici cu crema
Piersici cu crema este o reteta capcana, pentru ca de fapt nu are in compozitie piersici. Reteta de piersici cu crema isi are numele din incercarea de a obtine niste fursecuri de forma unor piersici. Piersici cu crema nu au piersici dar sunt la fel de bune si de savuroase.
Ingrediente
- zahar150 g
- cacao30 g
- nuci100 g
- ou1 bucata
- unt200 g
- zahar vanilat1 pachet
- smantana250 ml
- rom30 ml
- bicarbonat1 lingurita
- faina450 g
Preparare
Intr-un lighenas se amesteca cu lingura smaantana, oul, zaharul, untul topit si faina impreuna cu amoniacul, apoi se framanta cu mana 2-3 min;
Se obtine un aluat mai virtos care se lasa sa stea 3-4 ore;
Se ia apoi din aluat cca 1/4 si pe masa presarata cu faina se modeleaza un sul cu diametrul de 2 cm care se taie in bucati de 2 cm. Fiecare bucata se ruleaza in forma de bila se aseaza in tava presarata cu faina cu distanta de 3 cm intre ele;
Se coc 20-25 min, dupa ce s-au racit se scobesc putin la baza, se umplu cu crema si se lipesc cate 2 formand cate o piersica.
Tips
Cititi si reteta de Placinta cu piersici .