Piersici cu crema

Piersici cu crema

Piersici cu crema este o reteta capcana, pentru ca de fapt nu are in compozitie piersici. Reteta de piersici cu crema isi are numele din incercarea de a obtine niste fursecuri de forma unor piersici. Piersici cu crema nu au piersici dar sunt la fel de bune si de savuroase.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  botez  zile de nastere  revelion  
Ingrediente
  • zahar150 g
  • cacao30 g
  • nuci100 g
  • ou1 bucata
  • unt200 g
  • zahar vanilat1 pachet
  • smantana250 ml
  • rom30 ml
  • bicarbonat1 lingurita
  • faina450 g
Preparare

Intr-un lighenas se amesteca cu lingura smaantana, oul, zaharul, untul topit si faina impreuna cu amoniacul, apoi se framanta cu mana 2-3 min;

Se obtine un aluat mai virtos care se lasa sa stea 3-4 ore;

Se ia apoi din aluat cca 1/4 si pe masa presarata cu faina se modeleaza un sul cu diametrul de 2 cm care se taie in bucati de 2 cm. Fiecare bucata se ruleaza in forma de bila se aseaza in tava presarata cu faina cu distanta de 3 cm intre ele;

Se coc 20-25 min, dupa ce s-au racit se scobesc putin la baza, se umplu cu crema si se lipesc cate 2 formand cate o piersica.

Tips

Cititi si reteta de Placinta cu piersici .

Recomandari