Fursecuri tabla de sah

Fursecuri tabla de sah

Fursecuri tabla de sah, daca doriti sa preparati aceste fursecuri sub forma de sah, trebuie sa va planificati mai mult timp sa stati in bucatarie. Nu este atat de greu de preparat aceste fursecuri, doar trebuie sa dati dovada de creativitate.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cacao30 g
  • unt200 g
  • zahar brun100 g
  • esenta de vanilie1 lingurita
  • faina280 g
  • galbenus2 bucati
Preparare

Se pune untul si faina in robot si se framanta pana iese o compozitie asemenatoare unor fulgi mai mari. Se adauga zaharul, galbenusurile si vanilia si se framinta coca. Se pune la rece pentru o ora.

Pentru fursecurile propriu zise avem nevoie de 1 portie de aluat galben si 1 portie de aluat maro, si de un pic de albus batut un pic.

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se asterne hartie de copt in tava. Pe o suprafata presarata cu faina se intinde aluatul de vanilie intr-un dreptungi de dimensiunile 30 / 12 cm, cu grosimea de circa 1,5 cm. Straduiti-va sa intindeti aluatul cat mai uniform, ca sa taiati cat mai putin cand va fi gata desenul de sah. La fel se procedeaza cu aluatul maro.

Se unge aluatul galben cu un pic de albus. Aceasta va lipi fisiile de aluat. Deasupra se pune cu grija aluatul maro.

Cu ajutorul unui cutit ascutit, se taie aluatul pe lung. Se unge una din jumatati cu albus, apoi se pune deasupra ei a doua jumatate, ca sa alterneze culorile. Asezati aluatul in asa fel, ca sa coincida marginile. Se taie cu atentie partile cu neregularitati.

Cu ajutorul cutitului trecut prin faina, se taie cu atentie blocul de aluat de-a lungul in 4 benzi egale. Daca aluatul are tendinta sa se lipeasca de cutit, atunci acesta se va se va trece prin faina dupa fiecare taietura.

Se asambleaza blocul de aluat din benzi in asa mod, incat sa alterneze culorile, formand desenul tablei de sah. Nu uitati sa ungeti cu albus fiecare strat, pentru a le lipi intre ele.

Acum se taie aluatul de-a curmezisul, in felii de circa 5 mm, care se pun pe tava la distante nu prea mari intre ele. Se coc circa 12-15 minute, pana la rumenire usoara pe la margini. Se lasa 2 minute pe tava sa se raceasca, apoi se muta pe un gratar.

Dupa dorinta, se orneaza cu ciocolata topita. Se pun la pastrare abia dupa racirea completa.

Tips

E cu atat mai usor sa modelati fursecurile acestea, iar modelul de sah este cu atat mai clar, cu cat aluatul este racit mai bine inainte de folosire. Daca aluatul incepe sa se lipeasca de cutit, mai ales daca ati ajuns la pasul nr. 7, puneti-l in congelator pentru 10 minute. Acelasi lucru e valabil pentru cazul in care fursecurile abia taiate si puse pe tava sint prea moi; puneti tava in congelator pentru cateva minute, ca fursecurile sa nu-si piarda forma in timpul coptului, iar desenul sa ramina clar.

Recomandari