Budinca de banane cu vanilie

Budinca de banane cu vanilie

Vrei sa pregatesti un desert usor? Solutia este o budinca cu fructe care se gasesc in orice sezon, fina si aromata datorita vaniliei dar si cu textura crocanta multumita gaufrelor. Budinca de banane este o incantare.

Specificitalian
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  1 martie  ziua copilului  onomastica  
Ingrediente
  • zahar1 cana
  • banana4 bucati
  • frisca1 cana
  • lapte3 cani
  • unt2 lingurite
  • suc de lamaie1 lingurita
  • faina100 g
  • galbenus3 bucati
  • extract de vanilie1 lingurita
  • gaufre20 bucati
Preparare

Pune la bain marie jumatate de cana de zahar, faina si sarea. Amesteca galbenusurile si laptele si lasa compozitia la fiert timp de 10 minute, pana cand se ingroasa si nu uita sa amesteci in mod constant. Ia compozitia de pe foc si adauga vanilia.

Bate albusurile si adauga zaharul putin cate putin pana obtii o bezea.

Pune intr-un bol galbenusurile si amesteca-le.

Intr-un vas pentru sos combina zaharul, sarea si laptele si amesteca pana cand compozitia incepe sa se ingroase, timp de 8 minute.

Toarna usor jumatate din laptele ingrosat peste galbenusuri, amestecand bine. Adauga acesta compozitie in vasul de pe foc amestecand in mod constant si adu compozitia la fierbere.

Ia vasul de pe foc si adauga untul si jumatate de lingurita din extractul de vanilie. Lasa compozitia la racit.

Bate frisca pana devine pufoasa si adauga zaharul si restul extractului de vanilie.

Taie bananele in felii de un centimetru grosime si da-le prin suc de lamaie.

Intr-un bol pune 2 cani de budinca de vanilie, jumatate de cana de gaufre faramitate si o cana de felii de banane. Adauga restul budincii peste care pune gaufrele faramitate si restul feliilor de banana. Acopera intregul desert cu frisca si garniseste-l cu gaufre.

Poti servi aceasta budinca imediat sau dupa ce o tii la frigider cateva ore.

Recomandari