Fursecuri din albusuri

Fursecuri din albusuri

Una din amintirile copilariei sunt aceste fursecuri din albusuri pe care le facea bunicile familiei, cand nu erau in bani si trebuiau sa-i serveasca pe cei mici cu ceva bun. Iar noi copii mai mari sau mai mici, ne topeam dupa aceste fursecuri din albusuri si de aceea topeam intr-o clipita

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii100 kcal
Ingrediente
  • ou3 bucati
  • unt100 g
  • zahar pudra100 g
  • zahar vanilat1 plic
  • rom1 lingurita
  • faina100 g
Preparare

Se bat albusurile spuma cu mixerul;

Se adauga zaharul tos si zeama de lamaie sau romul, se bat pana cand se intaresc din nou;

Se adauga untul topit (dar rece), se mixeaza putin cat ca sa se amestece;

Se presara toata faina si zaharul vanilat si se amesteca numai prin rasturnare pina se incorporeaza toate;

Se asaza fursecurile in tava si se coc 20 minute la foc mijlociu in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu;

Dupa primele 12 minute, cuptorul se poate deschide si focul se poate reduce, daca cuptorul rumeneste prea tare;

Se pot servi simple, sau se lipesc cite doua cu marmelada sau cu crema.

Recomandari