Fursecuri din albusuri
Una din amintirile copilariei sunt aceste fursecuri din albusuri pe care le facea bunicile familiei, cand nu erau in bani si trebuiau sa-i serveasca pe cei mici cu ceva bun. Iar noi copii mai mari sau mai mici, ne topeam dupa aceste fursecuri din albusuri si de aceea topeam intr-o clipita
Ingrediente
- ou3 bucati
- unt100 g
- zahar pudra100 g
- zahar vanilat1 plic
- rom1 lingurita
- faina100 g
Preparare
Se bat albusurile spuma cu mixerul;
Se adauga zaharul tos si zeama de lamaie sau romul, se bat pana cand se intaresc din nou;
Se adauga untul topit (dar rece), se mixeaza putin cat ca sa se amestece;
Se presara toata faina si zaharul vanilat si se amesteca numai prin rasturnare pina se incorporeaza toate;
Se asaza fursecurile in tava si se coc 20 minute la foc mijlociu in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu;
Dupa primele 12 minute, cuptorul se poate deschide si focul se poate reduce, daca cuptorul rumeneste prea tare;
Se pot servi simple, sau se lipesc cite doua cu marmelada sau cu crema.