Fursecuri cu nuca

Iata o reteta de fursecuri cu nuca cu gust si aspect foarte rafinat. Aceste fursecuri cu nuca pot face deliciul sarbatorilor de orice fel, fiind foarte potrivite si pentru onomastici, zile de nastere... Cu aceste fursecuri cu nuca veti face o impresie deosebita asupra invitatilor, iar laudele
Ingrediente
- zahar200 g
- nuci160 g
- ou3 bucati
- unt140 g
- zahar pudra80 g
- faina280 g
Preparare
Se freaca untul cu zaharul pudra si galbenusurile adaugate pe rand;
Se amesteca cu faina si se framanta un aluat. Se acopera si se da la rece 30 min;
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat iar pana se intaresc;
Bezeaua astfel obtinuta se amesteca cu nuca macinata, adaugata in ploaie;
Aluatul se intinde intr-o foaie de 4-5 mm si se taie rondele, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra pe fiecare fursec se pune cate o lingurita din compozitia de bezea si cate o jum de nuca. Se coace la cuptorul incins, la foc potrivit, 15-20 min.
Tips
In loc de nuca pe deasupra se pot pune migdale, alune sau visine din visinata (fara samburi). Incearca si alte retete de fursecuri: Stelute cu nuca .
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"afla cum gandesc femeile si ce anume isi doresc!"