Prajitura Cuib de Viespi
Aceasta prajitura este delicioasa, servita cu un pahar de must aromat, in prag de toamna.
Ingrediente
- lapte200 ml
- nuci200 g
- zahar pudra30 g
- drojdie30 g
- zahar vanilat0 dupa gust
- sare1 praf
- unt nesarat200 g
- faina1 kg
- coaja rasa de lamaie1 bucata
- galbenus6 bucati
Preparare
Intr-un castron se dizolva drojdia in putin lapte caldut si apoi se adauga ingredientele de aluat, framantandu-se foarte bine si lasandu-se apoi la crescut 40-45 de minute, la cald.
Ingredientele pentru umplutura se amesteca bine apoi se intinde compozitia pe foaia de aluat, intinsa bine cu ajutorul unui facalet umezit cu ulei.
Se ruleaza strans foaia de aluat cu umplutura in ea si apoi se taie feliute groase, care se pun la copt intr-o tava tapetata cu unt, lasandu-se la cuptor circa 20 de minute, apoi se scot, se stropesc cu putin lapte dulce cu zahar pudra..
Se lasa din nou la cuptor pana se coc si se rumenesc frumos.
Se poate presara zahar brun peste prajitura la sfarsit.
Tips
Se serveste calda, cu ceai rece sau must.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"love isn't finding someone you can live with;it's finding someone you can't live without..."