Florentini cu ciocolata

Florentini cu ciocolata

Florentinii sunt niste biscuitii italieni, care-si au originea in regiunea Toscana si sunt cunoscuti in toata lumea. Florentinii se prepara din faina, unt, ciocolata dar la care se poate adauga cirese glasate, fulgi de porumb, migdale si lichior.

Specificitalian
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar65 g
  • migdale50 g
  • unt4 lingurite
  • sare1 praf
  • smantana1 lingura
  • faina50 g
  • coaja rasa de portocala10 g
  • sirop de porumb50 ml
  • ciocolata menaj100 g
Preparare

Pune cuptorul la incalzit la temperatura de 350 de grade si pune in tava o foaie de copt.

Pune migdalele, faina, 80 de grame de ciocolata si coaja de portocala intr-un bol si amesteca-le cu o spatula din cauciuc sau lemn pentru a se imbina.

Pune zaharul, unul, siropul de porumb, smantana si sarea intr-un ibric si lasa-le la focv mediu, amesteca-le si da compozitia intr-un clocot. Dupa acest pas, ia compozitia de pe foc si adauga mixtura de migdale iar apoi amesteca.

Foloseste o lingurita pentru a lua din compozitie, apoi o spatula din cauciuc pentru a netezi compozitia si pentru a prinde o forma circulara.

Pune florentinii in cuptor, coace-i timp de 5 minute, dupa care intoarce foaia de copt si mai lasa-i 5 minute, pana cand toti florentinii devin maro aurii, apoi lasa-i la racit.

Topeste restul bucatelelor de ciocolata si foloseste o furculita pentru a pune ciocolata in zig zag pe florentini, dupa care lasa sa se usuce ciocolata timp de 30 de minute.

Recomandari