Oua romanesti

Unul din modurile cele mai sanatoase de a rezolva micul dejun este cel cu oua romanesti. Nimic mai usor de preparat si mai la indemana decat niste oua romanesti. In mod normal nu este bine sa abuzati mai mult de 2 ori de ele, dar daca urmati dieta South Beach, prima faza nici o problema (dar fara
Recomandat pentru Dieta
Dieta South BeachIngrediente
- ou4 bucati
- unt30 g
- sare1 lingurita
Preparare
Intr-o cratita de 2 l, se pune apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare;
Se sparge fiecare ou, pe rind, intr-o ceasca, pentru a evita riscul ca vreunul sa fie alterat;
Cand apa fierbe, se da drumul usor oului sa alunece chiar la suprafata apei, cu fiecare ou se procedeaza la fel;
Se fierbe fiecare ou 1-2 minute, pina cind se coaguleaza albusul, galbenusul raminind moale;
Daca se tin mai mult in apa clocotita, se intareste prea mult albusul. Se pot fierbe pe rind, unul sau cite doua, in vas mai mic;
Se scot cu spumiera, scurse bine de apa, se asaza pe o farfurie calda, iar deasupra lor se pun bucatele de unt si patrunjel taiat marunt. Se servesc imediat fierbinti.
Tips
Pentru ca albusul sa coaguleze frumos si pentru gust se pune in apa o lingura de otet.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"an inconatient, nimic nu ia sfarait, nimic nu trece, nimic nu se uita."