Oua romanesti

Oua romanesti

Unul din modurile cele mai sanatoase de a rezolva micul dejun este cel cu oua romanesti. Nimic mai usor de preparat si mai la indemana decat niste oua romanesti. In mod normal nu este bine sa abuzati mai mult de 2 ori de ele, dar daca urmati dieta South Beach, prima faza nici o problema (dar fara

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii150 kcal
Recomandat pentru Dieta
Dieta South Beach  
Ingrediente
  • ou4 bucati
  • unt30 g
  • sare1 lingurita
Preparare

Intr-o cratita de 2 l, se pune apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare;

Se sparge fiecare ou, pe rind, intr-o ceasca, pentru a evita riscul ca vreunul sa fie alterat;

Cand apa fierbe, se da drumul usor oului sa alunece chiar la suprafata apei, cu fiecare ou se procedeaza la fel;

Se fierbe fiecare ou 1-2 minute, pina cind se coaguleaza albusul, galbenusul raminind moale;

Daca se tin mai mult in apa clocotita, se intareste prea mult albusul. Se pot fierbe pe rind, unul sau cite doua, in vas mai mic;

Se scot cu spumiera, scurse bine de apa, se asaza pe o farfurie calda, iar deasupra lor se pun bucatele de unt si patrunjel taiat marunt. Se servesc imediat fierbinti.

Tips

Pentru ca albusul sa coaguleze frumos si pentru gust se pune in apa o lingura de otet.

Recomandari