Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Cornuletele mici, bune de se topesc in gura, cu umpluturi diverse si mai ales cele cu rahat mi-au insotit copilaria. Nu pot sa nu ma gandesc la cornulete si sa nu inghit in sec, pentru ca cele cu rahat mai ales erau nelipsite in zilele de economie pentru parinti si de bucurie pentru copii.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  botez  zile de nastere  revelion  
Ingrediente
  • zahar1 lingura
  • ou1 bucata
  • unt125 g
  • vanilie0 dupa gust
  • praf de copt1 pachet
  • smantana125 g
  • faina0 dupa gust
  • rahat125 g
  • coaja rasa de lamaie0 dupa gust
Preparare

Se amesteca untul si smantana, se freaca cu zaharul si vanilia tocata marunt, se adauga oul, praful de copt diluat cu lamaie rasa si smantana;

Cand totul este bine amestecat, se pune treptat faina, pana ce coca devine tare;

Se framanta cu faina pusa treptat, pana devine foarte tare si se obtine o foaie roasa de 6-7 mm, care e taie in triunghiuri cu laturi egale potrivit de mari;

Se pune pe cate una din laturi rahat, apoi se ruleaza triunghiurile, formand cornuletele;

Se coc pe tava unsa, la foc potrivit. Cand sunt gata aceste cornulete, se pudreaza cu zahar vanilat.

Tips

Incearca si alte retete de cornulete: Cornulete vanilate ; Cornulete cu nuca ; Cornulete cu branza .

Recomandari