Biscuiti cu ciocolata

Nimeni nu poate refuza acesti formidabili biscuiti cu ciocolata care langa cafea, ceai sau lapte sunt din ce in ce mai buni pe masura ce ii gustam. Foarte aspectuosi acesti biscuiti cu ciocolata ii putem prepara pentru diverse evenimente festive, pentru ca sunt spornici si se pot prepara din timp.
Ingrediente
- cacao30 g
- margarina clasica125 g
- ou1 bucata
- zahar tos150 g
- faina200 g
- ciocolata neagra1 bucata
Preparare
Se preincalzeste cuptorul si se tapeteaza doua tavi de copt cu hirtie pergament;
Se freaca margarina, scoasa din timp de la frigider cu zaharul si se incorporeaza treptat, oul;
Se cerne la un loc faina si cacaua. Se adauga, amestecand, in compozitia frecata;
Daca aluatul este lipicios, se raceste in frigider. Se pudreaza suprafata de lucru si sucitorul cu un amestec de faina si se intinde aluatul pana se obtine o foaie cu grosime de 3 mm, care se taie in cercuri cu ajutorul unor forme rotunde sau a unui pahar dat prin faina;
Se aseaza in tavi de copt, lasand spatii intre ele, astfel incit aluatul sa poata sa creasca. Se coace cca 15 min sau pana ce aluatul este tare la apasare. Se racesc in tava 2 min, apoi se muta pentru racire;
Se topeste ciocolata la bain-marie. Se cufunda apoi biscuitii in ciocolata topita sau se intinde cu o pensula peste biscuiti. Se lasa sa se intareasca ciocolata.
Tips
E bine sa-i pastram dar nu mai mult de trei zile, intr-un loc racoros, nu chiar la frigider, pentru a nu se inmuia coca; Se poate folosi ciocolata alba cu care sa stropim acesti biscuiti cu ciocolata sau bombonele colorate pentru a-i face si mai apetisanti. Incearca si alte retete de biscuiti: Biscuiti spritati .