Pasca in 2 culori

Pasca in 2 culori

Pasca in 2 culori s-a nascut din dorinta de diversificare si de imbogatire a mesei de Paste. Pasca in 2 culori este mai motivat laborioasa, pentru ca este in acelasi timp pasca si tort. Alternanta savuroasa de branza si ciocolata din pasca in 2 culori, fac ca aceasta pasca sa fie adoptata de

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii500 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • cacao3 linguri
  • lapte1 pahar
  • margarina clasica100 g
  • ou2 bucati
  • ulei de floarea-soarelui1 lingura
  • unt80 g
  • zahar pudra1 pahar
  • zahar vanilat1 plic
  • stafide50 g
  • branza de vaci500 g
  • faina2 linguri
  • coaja rasa de lamaie0 dupa gust
  • ciocolata neagra1 tableta
Preparare

Se freaca margarina cu oul si zaharul;

Se adauga faina, cacaua, praful de copt, vanilia si laptele treptat, astfel incat sa obtii un aluat de consistenta celui de chec;

Se freaca untul cu galbenusurile si zaharul, se adauga branza, faina si mirodeniile;

La final, albusurile batute spuma si stafidele;

Se unge si se tapeteaza tava, se pun 3/4 din aluat si se da la cuptor pana se intareste;

Se pune apoi crema de branza si restul de aluat si se da din nou la cuptor;

Cand pasca este coapta se scoate si se lasa la racit, dupa care se glazureaza cu ciocolata topita cu o lingura de ulei.

Recomandari