Pasca de Paste

Pasca de Paste

O reteta traditionala, fara de care nu se poate concepe sarbatoarea Invierii Domnului este pasca de Paste. Pasca de Paste va da un plus de savoare acestei frumoase sarbatori a bucuriei si primaverii. O masa impartasita, inclusiv cu aceasta pasca de Paste inseamna bucurie impartasita, de aceea

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • zahar300 g
  • lapte1 cana
  • ou8 bucati
  • unt200 g
  • drojdie1 lingura
  • sare1 praf
  • smantana1 kg
  • stafide100 g
  • esenta de vanilie0 dupa gust
  • faina1 kg
  • coaja rasa de lamaie0 dupa gust
Preparare

Se framanta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana in jurul unei cratite unse cu unt;

In mijlocul vasului se pune o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul. Se da vasul la cuptor si se coace ca orice cozonac

Din cantitatea respectiva se realizeaza 3-4 bucati de pasca;

Umplutura se realizeaza combinand zaharul, stafidele, coaja de lamiie, cateva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat cu smantana;

Cand aluatul este rumenit, pasca este coapta. Se pune peste gura cratitei un platou, se rastoarna pasca, apoi, cu grija, se intoarce pe o farfurie.

Tips

Pentru un aspect deosebit trebuie sa ungem aluatul la vedere, din cratita cu galbenus de ou, batut cu zahar.

Recomandari