Mucenici spiralati cu scortisoara
E vremea mucenicilor atat de indragiti din perioada copilariei! Va propunem insa o varianta deosebita, mucenici spiralati cu scortisoara, miere si nuci delicioase! Va deveni cu siguranta atractia mesei!
Ingrediente
- lapte250 ml
- miere0
- ou3 bucati
- unt150 g
- drojdie15 g
- scortisoara0
- zahar brun300 g
- esenta de vanilie0
- apa200 ml
- faina600 g
- coaja rasa de lamaie0
- nectar de portocale250 ml
- nuca macinata0
Preparare
Din ingredientele de aluat (primele 8 ingrediente din lista) se prepara o coca moale, care se poate framanta cu mana sau pregati in aparatul de paine.
Intai se pun in aparat ingredientele lichide, apoi cele solide, coca rezultata lasandu-se la crescut, pe programul special de paine.
Dupa ce a crescut se intinde aluatul pe planseta, se ruleaza cu facaletul iar daca este prea moale, se mai presara putina faina.
Umplutura din nuci, scortisoara si miere (urmatoarele 3 ingrediente din lista) se intinde uniform pe foaia de aluat, apoi se taie fasii late de 10 cm, care se ruleaza cu umplutura in interior.
Spiralele astfel obtinute se pun intr-o tava unsa cu unt, si se ung cu un sfert din siropul preparat (ultimele 4 ingrediente din lista).
Se da tava la cuptor 20 de minute, la 180 g celsius, apoi se scoate si se toarna restul de sirop, lasandu-se pana se rumenesc usor.
Tips
Se servesc calzi sau reci.