Supa crema de legume

Supa de legume este un deliciu de care te poti bucura la orice ora din zi, fiind recomandata pentru o buna digestie, mai ales seara. Este delicioasa, hranitoare si, daca adaugati cateva ciupercute, poate fi nu numai satioasa, dar si aspectul devine mai placut. Supa de legume va va satura, fara
Ingrediente
- cartof3 bucati
- ceapa alba3 bucati
- ciuperci50 g
- patrunjel1 legatura
- telina1 bucata
- faina2 linguri
Preparare
Morcovii si telina se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert intr-un vas cu 3 l de apa, circa 1/2 ora;
Ceapa curatata, spalata si taiata pestisori se pune la calit la foc mic pana se topeste, cand se adauga faina;
Dupa ce faina s-a rumenit putin, se stinge cu zeama de legume;
Se pun apoi la fiert si cartofii curatati si taiati in cuburi, si se lasa sa fiarba bine inca 1/2 ora;
Cand au terminat de fiert, se mixeaza sau paseaza totul prin sita si se mai da un clocot, apoi se ia vasul de pe foc;
In supa crema de legume astfel obtinuta se adauga ciupercile din conserva, se amesteca si se potriveste de sare;
Supa crema de legume se serveste incalzita nu foarte tare;
In momentul servirii pentru miros si aspect se adauga patrunjelul;
Daca credeti ca supa crema de legume este prea putin pentru masa d-voastra, puteti adauga si crutoane, pe care le obtineti din felii de paine taiate in cuburi si tinute la cuptor pana devin crocante.
? .