Cozonac in doua culori

Cozonac in doua culori

Cozonacii sunt produse traditionale romanesti cu aspect si gust de sarbatoare, asa cum este si acest cozonac in doua culori. In plus acest cozonac in doua culori aduce un strop de fantezie in plus, prin aspectul vesel si plin de culoare.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  paste  
Ingrediente
  • zahar12 linguri
  • cacao0 dupa gust
  • lapte1 l
  • nuci0 dupa gust
  • ou6 bucati
  • ulei de floarea-soarelui250 ml
  • drojdie50 g
  • sare2 g
  • esenta de vanilie0 dupa gust
  • faina2 kg
  • rahat0 dupa gust
Preparare

Se amesteca bine zaharul, ouale, uleiul, sarea, laptele putin caldut si drojdia sfaramata;

Se lasa maiaua la dospit pana ce incepe sa faca basici;

Se imparte compozitia in doua, in jumatate se pune cacao dupa dorinta;

Se amesteca si framanta fiecare jumatate de compozitie, cu faina treptat (aluatul obtinut trebuie fie mai moale) si si se lasa o ora la dospit;

Din fiecare aluat se fac 4 painisoare. Se intinde o foaie de aluat alba, se pune rahat taiat cubulete si nuca inmuiata cu putin lapte si vanilie, si apoi foaia cu cacao. Se ruleaza, se aseaza in tavi si se lasa la dospit circa 15 minute;

Se da apoi la cuptor si cand sunt aproape gata, se ung cei 4 cozonaci cu ou batut spuma si se mai coc 10 minute.

Tips

Cozonacii se pot orna cu jumatati de nuca.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right