Cozonac cu rahat

Cozonac cu rahat

Cozonac cu rahat este unul din cozonacii traditionali, pe care ii putem pregati in zilele de sarbatoare. Aroma calda si parfumata a acestui cozonac cu rahat da senzatie de bine si confort, parfumand toata casa. Iar aspectul acestui cozonac cu rahat, vine cu un plus de veselie prin bucatile colorate.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  paste  
Ingrediente
  • zahar700 g
  • lapte1 l
  • ou10 bucati
  • unt100 g
  • drojdie100 g
  • sare1 lingurita
  • stafide200 g
  • rom2 lingurite
  • esenta de vanilie4 lingurite
  • faina2 kg
  • rahat1 kg
  • coaja rasa de lamaie3 lingurite
  • untura200 g
Preparare

Se pune laptele caldut intr-un castron, se adauga galbenusurile frecate spuma cu zaharul, drojdia de bere, sarea, romul, vanilia si coaja de lamaie;

Se incorporeaza cu grija faina si albusurile batute spuma;

Cand aluatul se desprinde de pe castron si de pe maini, se adauga cate putin unt topit, impreuna cu untura si se framanta;

Se incorporeaza grasimea si la sfarsit si stafidele, se pune aluatul sa creasca la cald si acoperit, pana isi dubleaza volumul;

Intre timp se taie rahatul in bucatele mici si se dau prin faina;

Se iau bucati de aluat, se pun bucatile de rahat in ele si apoi se pun in formele de copt;

Se mai lasa sa se odihneasca aluatul in forme, apoi se ung cu ou si se dau la copt, la foc potrivit;

Dupa ce se coc, se scot din cuptor, se lasa sa se raceascain forme, apoi se scot si se acopera cu un prosop.

Tips

Cozonacul va fi mai pufos daca acoperim forma in care se coace la cuptor cu o hartie de pergament unsa cu grasime.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

My ex lua in joc
  • person

    "everything from everywhere"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right