Costite

Costite

Vreti ceva special pentru gratarul de weekend? va recomandam reteta de costite. Aceste costite pregatite cu putin timp inainte cu o glazura speciala, vor fi de-a dreptul irezistibile. Glazura va fragezi aceste costite, iar ierburile le vor de o savoare in plus.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii470 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • miere1 lingura
  • mustar1 lingurita
  • usturoi uscat2 catei
  • bulion200 g
  • ghimbir1 lingurita
  • dafin1 foaie
  • otet3 linguri
Preparare

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca fin, pentru glazura se caleste in ulei jumate din ceapa si de usturoi;

Se adauga ketchup-ul, bulionul si mierea, se condimenteaza de sare si piper, se adauga ghimbirul, 1 lingura otet, mustarul, sosul de soia, se fierbe acoperit la foc mediu 10 minute;

Se da intr-un clocot apa cu restul de ceapa, foaia de dafin, cuisorul, 2 linguri de otet, coaja de la citrice, se fierb in aceasta apa costitele 15-20 minute;

Costitele se scot din apa, se ung cu glazura, se frig la gratar pe fiecare parte cca 5 minute, turnandu-se din cand in cand din glazura soia ramasa.

Tips

Vor merge excelent la gratar alaturi de carne mai slaba si de salata.

Recomandari