Cozonac cu nuca II

Cozonac cu nuca II

Prepararea de cozonac cu nuca pentru o masa traditionala nu e asa dificil cum pare la prima vedere. Mai ales ca am pregatit pentru tine cateva retete simple de cozonac cu nuca, fara de care nici nu se poate discuta de o masa traditionala. Asa ca pune-te pe treaba si gandeste-te la admiratia pe care

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii500 kcal
Ingrediente
  • zahar300 g
  • ou3 bucati
  • sare1 lingurita
  • faina1 kg
Preparare

Aluatul
Zaharul se topeste in laptele caldut in care se rade coaja de la 1-2 lamai;

Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar peste care se toarna putin lapte si se lasa sa creasca (maia);

Intr-un castron se pune faina cernuta, la mijloc se sparg ouale, se pune sarea, se adauga maiaua, laptele in care s-a ras coaja de lamaie si mirodeniile;

Acum framantam turnand uleiul caldut treptat;

Se framanta cu pumnii din exterior spre interior pana cand terminam uleiul;

Cand aluatul se omogenizeaza si se dezlipeste de pe castron se acopera cu un servet si se lasa la crescut

Umplutura

Nuca, macinata si amestecata cu albusurile batute spuma (de la cele trei oua carora le-am luat galbenusurile), o cana de zahar si esenta de rom;

Se face o pasta (crema) care se intinde pe foaia de cozonac si se ruleaza;

Tava se unge cu untura;

Se aseaza cozonacul, se unge cu ou si se mai lasa putin la crescut;

Se tine in cuptor, la foc moderat, pana se rumeneste;

Se mai poate umple cu rahat asortat, taiat bucatele si dat prin faina sa nu se lase pe fundul tavii, sau cu stafide si ele "tavalite" prin faina.

Recomandari