Salata verde

Salata verde

Salata verde - este hipocalorica, sanatoasa si satioasa, fiind folosita cu succes in mai multe retete culinare.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ulei de masline3 linguri
  • piper0 dupa gust
  • otet1 lingura
Preparare

Se spala salata in mai multe ape, se curata de frunzele vestede si ingalbenite, se desprind frunzele unele de altele si se scurg bine de apa.

Intr-un castron se pregateste un sos din ulei cu lamaie sau cu otet, sare si un praf de piper. Dupa gust se poate adauga si putin mustar, care trebuie frecat la inceput cu uleiul turnat picatura cu picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet.

Cand sosul este gata, se pune salata, se amesteca cu furculita si cu lingura de salata.

Tips

Salata trebuie pregatita cu putin timp inainte de a fi servita, deoarece daca sta prea mult se vestejeste si pierde din gust.

Recomandari